Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță un număr record de controale care ar urma să fie demarate în ultima parte a anului, în baruri și cluburi.

Advertisements

Potrivit ANAF, încă de la începutul lunii august, a demarat o amplă acțiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale și pentru creșterea conformării la declarare a obligațiilor fiscale.

Contoalele Fiscului vizează în special firmele din București și Ilfov, iar în vederea realizării acestora efectivele ANAF au fost suplimentate cu 200 de inspectori.

Însă, cele aproximativ 150.000 de controale anuntate de ANAF pana la sfarsitul acestui an sunt, în practică, aproape imposibil de efectuat, cel mai probabil instituția urmând să realizeze mai degrabă colectări de informații despre firme decat controale în adevăratul sens al cuvântului, consideră reprezentanții firmei de consultanta și audit EY Romania. 

“Privind lucrurile în momentul de față, aritmetica nu iese. Depinde însă și ce înțelegem prin cuvântul ‘control’: dacă, de exemplu, agenții ANAF vin și cer niște informații, după care pleacă și posibil nu mai auzi vreodată de ei, atunci acesta nu este un control, ci mai degrabă o strângere de informații care vor fi analizate. 150.000 de ‘vizite’ ANAF până la finalul anului 2019… da, sunt posibile”, menționează Alex Milcev, partener, lider al Departamentului de Analiză Fiscală și Juridică, EY Romania.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *