Bucătrarii români încep să participe din ce în ce mai des la competiții internaționale și să se întoarcă de acolo victorioși.

Advertisements

Una dintre cele mai noi victorii este cea de la prima ediţie a Marelui Premiu Internaţional dedicat Tonului Roşu, care a fost câştigată de clujeanul Paul Siserman, fostul concurent de la MasterChef. Concursul. Competiția a fost organizată în Italia la finele săptămânii trecute.

Concursul gastronomic, desfăşurată în perioada 18-21 iulie, a adunat la start bucătari din şase ţări. Paul Siserman a reuşit să stârnească admiraţia juriului format din jurnalişti, critici culinari cunoscuţi şi chefi bucătari stelaţi Michelin.     

„Am câştigat în faţa Italiei, o binecunoscută forţă din punct de vedere competiţional gastronomic, la ei acasă. Sunt fericit pentru faptul că am reuşit să aduc acasă un trofeu atât de important, mai ales că ştiu cât îşi doreau italienii ca acesta, fiind primul, să rămână în Italia. Mă bucură faptul că, încă o dată, noi românii am reuşit să arătăm unor naţiuni puternice că suntem de temut din punct de vedere profesional şi competiţional”, a declarat Paul Siserman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *