Nu este întotdeauna ușor să alegi un restaurant sau un fel de mâncare. Ei bine, Google vine în întâmpinarea nehotărâților.

Advertisements

Google a actualizat aplicaţia Maps, introducând un algoritm care foloseşte proceduri de învăţare mecanică pentru a înţelege care sunt felurile de mâncare de la restaurante pe care clienţii le apreciază cel mai mult.

Secţiunea Overview din pagina de Google Maps a unui restaurant va include o selecţie a celor mai populare mâncăruri din meniul restaurantului respectiv.

Aceeaşi pagină va evidenţia în secţiunea Menu, dedicată exclusiv mâncărurilor disponibile în meniu, felurile de mâncare despre care clienţii vorbesc cel mai mult.

Aceste feluri sunt identificate de AI prin căutarea în cadrul comentariilor lăsate de utilizatori a numelor felurilor de mâncare ce se regăsesc în meniul restaurantului. AI-ul asociază apoi numele cu pozele făcute de utilizatori.

Secţiunea Menu este o funcţie nouă în Google Maps, care în ultima vreme pare să se concentreze pe funcţii de descoperire a restaurantelor, inclusiv prin intermediul mâncărilor servite. Aplicaţia ajută acum utilizatorii să identifice felurile servite la un restaurant şi afişează inclusiv imagini pentru acestea – imagini făcute şi postate tot de utilizatori.

Noile funcţionalităţi sunt acum disponibile în cadrul aplicaţiei de Android, urmând să ajungă şi pe dispozitivele Apple în lunile următoare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *