Parafrazându-l pe Preda, aș spune că ”dacă educație nu e, nimic nu e”. Nici sănătate, nici autostrăzi, nici parlament si nici guvern. E poate pentru prima dată că, în sfârșit, acest lucru fundamental nu mai pare un simplu ”moft pentru cei bogați” și nici o chestie care-l cam sâcâie pe un fost primar de sector, un mare latifundiar sau un mare investitor în hotelăria românească.

Advertisements

În sfârșit, acest adevărat flagel al lipsei de educație se vede din ce în ce mai clar că nu poate fi suplinit în făcături de academii ce împart diplome de masterat la ”fără prezență” și le trimit în ciuda destinatarului care nu înțelege de ce și se scuză candid că nu e vinovat, căci nici măcar nu a fost la vreun curs. (…) În industria hotelieră, însă, nu doctoratele sunt problema, ci socotitul și cititul. Și mai groaznic e că nici măcar aceste două calități înalt academice nu mai sunt o problemă. Deunăzi întrebând câțiva manageri din hotelăria autohtonă cum și pe ce baze își recrutează oamenii, ce calități urmăresc la recrutare, răspunsul lor a fost un hohot de râs. Calități ? Păi să vina măcar și într-un picior, și fără o mână, și complet analfabeți, dar numai să vină, căci a găsi oameni dornici să muncească (ceea ce este diferit de oameni dornici sa fie angajați..) în acest domeniu, ca și în multe altele, este o provocare mult mai mare decât aceea de a fi găsit trei kilograme de carne și o sticlă de untdelemn pe vremea împușcatului. Criza de forța de muncă a ajuns la paroxism. Tot recrutând, fuge dincolo până și angajatorul. Parcă e în bancul cu primul bordel deschis in București, unde, după multe peripeții, clientul întreabă exasperat ”unde sunt fetele”, iar ”administratorul” răspunde simplu că fetele au plecat, dar ce părere are clientul de organizare?

Analizând un pic mai de-aproape ce este totuși la îndemâna oricărui patron pentru a ameliora cătuși de puțin această situație, ajung la un punct care, cu siguranță, nu mai este în asentimentul ”colegilor mei academicieni”: modul în care ”bossul” român își tratează de multe ori angajații.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Citește continuarea pe Profit.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *