România are, în sfârșit o lege a turismului. După ani întregi de încercări și tatonări, imposibilul a devenit posibil.

Advertisements

Guvernul României a adoptat la finalul lunii aprilie Legea Turismului, care reglementează pentru prima dată direcții importante din sector.

Printre măsurile propuse se numără înființarea Organizațiilor de Management al Destinației, Sistemul Informatic de Evidență a Activității de Turism din România, dreptul de preferință în închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre precum și redeschiderea birourilor externe de promovare turistică.

Noua lege prevede și descentralizarea unor competențe ale Ministerului Turismului, măsură care vine în sprijinul mediului privat. Astfel, clasificările unităților de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor și traseelor turistice și autorizarea plajelor vor fi emise de autoritățile locale.

O măsură inedită a legii turismului o reprezintă noua metodă de control instituită, de tip mistery guest, prin care ministerul speră să crească calitatea serviciilor turistice. 

Nu în ultimul rând, legea turismului prevede și reînființarea birourilor de promovare turistică, astfel încât să fie stabilită o legătură directă între România și turoperatorii internaționali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *