Diferențele dintre companiile aeriene pot fi extrem de însemnate, de la disponibilitatea angajaților la condițiile de zbor sau chiar la politica privind despăgubirea clienților.

Advertisements

În continuare vă prezentăm un top 10 al celor mai bune companii aeriene din lume, realizat de AirHelp și care ține cont de calitatea serviciilor, punctualitatea decolărilor și gestionarea reclamațiilor.

Locul 10 – Emirates

Fondată în 1985 de familia regală din Dubai, compania a crescut rapid datorită investițiilor masive și a parteneriatelor încheiate. Astăzi, Emirates Airlines este cea mai mare companie de transprot aerian din Orientul Mijlociu, operând săptămânal peste 3600 de zboruri .

Locul 9 – Austrian Airlines

Înființată în 1957, Austrian Airlines este o companie aeriană austriacă având sediul și baza operativă la Viena, membră a alianței aeriene Star Alliance. Începând cu anul 2009, compania a fost preluată în proporție de 100% de Deutsche Luftansa AG.

Locul 8 – Luxair

Fondată în 1962, Societatea luxemburgheză de navigare aeriană operează zboruri în Europa, nordul Africii și Orientul Mijlociu, fiind singura companie luxemburgheză de transport aerian de pasageri.

Locul 7 – WestJet

Compania canadiană a fost fondată în 1996 și reușește să obțină unul dintre cele mai mari scoruri din acest top, la un criteriu extrem de important: gestionarea cererilor, unde obține 8.88 din 10. Deși a pornit ca o alternativă low-cost, WestJet a reușit să se extindă rapid și să devină a doua cea mai importantă companie aeriană din Canada, operând zboruri în mai mult de 100 de țări.

Locul 6 – LATAM Airlines

Deși nu are pe piață o istorie mai mare de 7 ani, LATAM Airlines a devenit în scurt timp cea mai importantă companie aeriană din America Latină. Își are centrul de comandă în Santiago, Chile, deschizându-și puncte de lucru în Argentina, Brazilia, Columbia, Ecuador, Paraguay și Peru.

Locul 5 – Qantas

Compania este linia aeriană națională a Australiei, fiind totodată cea mai mare companie de transprot aerian din țară, atât din punct de vedere al flotei cât și a zborurilor naționale și internaționale. Fiind fondată în 1920, este a treia cea mai veche companie aeriană din lume, după KLM și Avianca.

Locul 4 – SAS Scandinavian Airlines

Înființată în 1946, SAS este o companie multinațională, având sedii în Suedia, Danemarca și Norvegia. SAS este cea mai importantă companie aeriană pentru țările nordice, având peste 15 0de destinații în portofoliu.

Locul 3 – Aeroméxico

Este o companie aeriană din Mexic, fondată tocmai în anul 1934. Realizează zboruri către peste 90 de destinații și face parte din top 3 în mare parte datorită calității excelente a serviciilor.

Locul 2 – American Airlines

Cea mai mare companie aeriană din lume, ca număr de pasageri și flotă, compania a fost fondată în 1926.  Deși a obținut un punctaj mai mic decât Aeroméxico, atât din punct de vedere al calității serviciilor cât și al punctualității, excelează în a gestiona cererile clienților, acesta fiind motivul pentru ocupă un prețios loc 2.

Locul 1 – Qatar Airways

Fondată în 1993, este una dintre cele mai tinere companii aeriene care a ajuns să opereze zboruri pe cele 6 continente. Avioanele Qatar Airways ajung în peste 150 de destinații internaționale, compania fiind renumită în primul rând pentru calitatea serviciilor și pentru pucntualitatea cu care operează.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *