Aproape că nu există regim mai închis decât cel din Coreea de Nord. Și cu toate acestea, puținele informații care ajung în media internațională ne ajută să înțelegem stilul de viață din republica socialistă.

Advertisements

Coreea de Nord tocmai ce a redus rația de hrană la 300 de grame pe zi, cea mai mică din istorie pentru această perioadă a anului. Iar lucrurile sunt așteptate să se înrăutățească ținând cont că se confruntă cu cea mai slabă producție agricolă din ultimii zece ani.
ONU a efectuat o analiză a securității alimentare la cererea Coreei de Nord între 29 martie și 12 aprilie. Potrivit rezultatelor, aportul proteic este foarte scăzut, unele familii consumând proteine doar de câteva ori pe an.

În total, peste 10 milioane de oameni au nevoie de ajutoare umanitare cu alimente. Dintre aceștia, 7.5 milioane sunt cetățeni care depind de rațiile guvernului iar restul de 2.6 milioane sunt fermieri din cooperative.

În tot acest timp, liderul suprem al regimului de la Phenian asistă personal la noi teste cu rachete. Mai multe fotografii cu Kim Jong Un au apărut în presa internațională, acesta putând fi observat cum asista la mai multe exerciții în care era testată o nouă rachetă cu rază scurtă de acțiune.

În unele țări, democrația este atât de împământenită în mentalul colectiv încât cetățenii tind să o ia cu titlu gratuit și permanent. Însă nu trebuie uitat că democrațiile sunt și ele sisteme vii, care pot suferi modificări. Iar aceste modificări pot fi atât pozitive, cât și negative. Din acest motiv dorim să amintim și noi că pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare. Iar pentru România, să fie reprezentată la Bruxelles de oameni competenți este vital. Asta, desigur, dacă ne dorim recuperarea decalajelor care ne separă de occident.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *