Leurda, urzicile sau spanacul nu au luat cu asalt doar piețele ci și cele mai îndrăgite restaurante din București. Așa se face că, cei mai îndrăgiți chefi ai Capitalei profită de legumele de sezon și schimbă meniul de la o săptămână la alta.

Advertisements

Unul dintre cei mai îndrăgiți chefi ai Capitalei, Jakob Hausmann, pune mare preț în această perioadă pe preparate precum spanacul cu ciuperci, salata de primăvară cu tofu ori supa de linte cu inele de ceapă. Legumele nu lipsesc din rețete nici atunci când vorbim de deserturi, astfel încât vedeta momentului este nimeni alta decât porția generoasă de tort de morcovi.

Jakob Hausmann susține că preparatele din meniu se pot schimba și de la o zi la alta, în funcție și de specialitățile prezentate de furnizori. Însă acest tip de preparate dispare din meniu la fel de repede precum apare. Spre exemplu, dacă vă surâde ideea de a testa supa de urzici cu cartofi, trebuie să vă grăbiți, deoarece Jakob Hausmann susține că preparatul va fi prezent vreme de doar două săptămâni în meniul restaurantului Mica Elveție.

Această perioadă este cum nu se poate mai bună pentru persoanele vegetariene, care se văd în situația de a găsi preparatele preferate în din ce în ce mai multe locuri. Însă chiar dacă sunteți vegetarian sau nu, chiar dacă gătiți dvs. sau vreți să încercați preparatele unui chef celebru, sfatul nostru este să ieșiți din casă, să vizitați piețele și restaurantele din zonă și să vă bucurați de prospețimea și sănătatea legumelor de sezon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *