Viața unui restaurant este plinăde împliniri, însă și de pericole prezente la tot pasul. 60% dintre restaurante dau faliment în primele 9 luni de funcționare, iar motivele sunt câteva la număr.

Advertisements

Un punct sensibil este acela al forței de muncă insuficientă și slab pregătită. Din acest punct de vedere, România trece prin cea mai mare criză a ultimilor 30 de ani. Exodul de resurse umane este atât de mare încât, 99% dintre hotelurile și restaurantele de pe litoral susțin că încep noul sezon cu un deficit de angajați de cel puțin 50%.

Un alt punct sensibil este acela al aparaturii. Mulți dintre patronii aflați la început de drum aleg să investească în aparatură de slabă calitate, pentru a economisi bani. Problema este că această alegere crează un efect de domino, iar la finalul zilei, nu doar că nu economisești, dar ajungi să scoți din buzunar bani în plus.

Tocmai de aceea, am fost foarte bucuroși când Fresco ne-a propus să realizăm împreună o serie de materiale, prin care să scoatem în evidență beneficiile pe care aparatura de calitate o aduce într-un restaurant. Haideți să vedeți cum a decurs întâlnirea noastră cu chef Liviu Preda, care ne-a povestit mai multe despre importanța echipamentelor premium.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *