În cel mai sudic loc al Norvegiei, sub Marea Nordului, s-a deschis primul restaurant subacvatic din Europa.

Advertisements

Primii vizitatori ai restaurantului i-au trecut pragul la finalul lunii martie. Constructorii au finalizat restaurantul în doar 6 luni, efectuând lucrările de pe o barcă de agrement. După finalizare, pentru a putea scufunda noul restaurant, au trebuit să îl umple cu mai multe containere cu apă. Odată ajuns pe fundul mării, acesta a fost ancorat în nu mai puțin de 18 puncte.

Unul dintre designerii care au participat la proiect spune că printre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat se numără valurile extreme din zonă.

Pentru a face față vântului și valurilor dure de pe coasta norvegiană, clădirea este ușor curbată iar pereții exteriori măsoară 1.6 m grosime de beton armat.

Ca recomandare, designerul restaurantului spune că cel mai potrivit moment pentru vizitarea acestuia este în sezonul de ploi, când suprafața apei este spartă de valurile uriașe și de picăturile de ploaie.

Restaurantul Under nu este doar primul restaurant de felul său din Europa, dar bate și recordul pentru cel mai mare restaurant subacvatic din lume, cu cei 500 de mp., dispuși pe 3 nivele.

De asemenea, forma sa spectaculoasă îl plasează și printre cele mai inedite clădiri din lume. Însă prezența sa în acest top nu mai impresionează așa tare, dacă ne gândim că arhitecții care au gândit clădirea se află în spatele mai multor proiecte de top, precum Biblioteca Alexandrina din Egipt, Opera din Oslo, Pavilionul Memorial Naţional „11 septembrie” şi renovarea Times Square în New York.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *