Obezitatea și riscurile aferente încep să dea bătăi de cap din ce în ce mai mari la nivel global. În rândul copiilor și adolescenților, obezitatea a crescut de 10 ori în ultimele patru decenii iar statisticile tind să se înrăutățească în anii următori.

Advertisements

Pe tot acest fond, a ști de unde provine hrana pe care o pui pe masă nu mai poate fi considerat un moft, ci este o necesitate de care depinde sănătatea ta și a familiei tale.

Tocmai de aceea, ultimul proiect al celor de la Nod Verde, realizat în parteneriat cu Fundația Civitas, merită susținut și încurajat.

În momentul de față, aceștia caută surse de finanțare pentru a realiza o etichetă locală de calitate. Ce înseamnă acest lucru?

Dacă inițiativa se va materializa, veți avea ocazia să identificați mai ușor toate acele restaurante, hoteluri sau magazine care îți pun la dispoziție alimente făcute din ingrediente locale.

Fără doar și poate, proiectul ar reprezenta o gură de oxigen pentru producătorii locali, în lupta inegală pe care o poartă zi de zi cu brandurile internaționale. De asemenea, ar veni în întâmpinarea consumatorilor care cel mai adesea și-ar dori achiziționarea de produse locale, dar nu știu care sunt acestea sau unde le pot găsi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *