Fără doar și poate, burgerul asezonat cu o porție mare de cartofi reprezintă cea mai populară mâncare de tip fast-food.

Advertisements

Burgerul e atât de îndrăgit încât și amatorii unui stil de viață sănătos l-au preluat în alimentația lor. Desigur, cu mici ajustări care au dus la crearea burgerului vegan.

Însă pe principiul „Cercetătorii britanici au descoperit că…”, haideți să vă prezentăm concluziile surprinzătoare ale unui studiu publicat în Daily Mirror.

Oricât de sănătoși ar părea,  burgerii vegani sunt adevărate bombe calorice. Un burger vegan din comerţ conţine 20 de grame de grăsimi saturate. Este cantitatea maximă pe care doamnele și domnișoarele ar trebui să o consume într-o zi. Opţiunea mai sănătoasă se găseşte, culmea, în lanţurile de fast-food, acolo unde un burger clasic conţine 9 grame de grăsimi saturate.

Ingredientele care fac din preparatul vegan o bombă calorică sunt uleiurile folosite pentru a oferi consistenţa potrivită. Spre exemplu, în ciuda numeroaselor beneficii, uleiul de cocos conţine un aport de 87% de grăsimi saturate.

Iar când este gătit la temperaturi ridicate şi în combinaţie cu alte ingrediente, poate deveni și mai nociv pentru organism. Morala previzibilă a studiului spune în felul următor: Dacă vi se face poftă de burgeri, recomandarea este să-i pregătiți voi înșivă acasă, din ingrediente naturale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *