Vacanțele de tip city-break au căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani. Însă pentru cei care nu își permit nici măcar acele câteva zile de concediu, au apărut micro-vacanțele sau vacanțele de 24 de ore. Iar acestea se anunță a fi noul trend al anului 2019.

Advertisements

În acest sens, platforma TripExpert vine cu o serie de recomandări de destinații și obiective care se pretează la a fi vizitate în decurs de 24 de ore.

Viena

Poţi vedea oraşul de sus dacă te urci în Roata Riesenrad, care măsoară 65 de metri, apoi să mănânci brânză, cârnaţi şi să bei vin la Neni Am Naschmarkt, să vizitezi palatul Hofburg şi cele mai cunoscute muzee şi galerii de artă. Încheie ziua în Palmenhaus, cea mai mare seră dotată cu un restaurant şi bar, unde poţi comanda câteva cocktail-uri.

Amsterdam

Poţi închiria o bicicletă cu care să te plimbi prin oraş, pentru a-ţi deschide apetitul pentru nişte clătite tradiţionale olandeze. Te odihneşti în Begijnhof, o oază de linişte în mijlocul unei zone dedicate cumpărăturilor. Fă o plimbare pe canal şi nu uita de Rijksmuseum.

Ljubljana

Rezervă un tur gastronomic cu Top Ljubljana Foods – vei petrece patru ore degustând mâncare bună şi vinuri fine. Ia-ţi o pauză de cafea turcească la Slovenska Hiša şi apoi vizitează piaţa de vechituri din Stara Roba, Nova Roba.

Paris

Mergi direct la Muzeul Luvru, admiră capodoperele artei mondiale şi apoi comandă un croasant proaspăt şi o ciocolată caldă la una dintre cafenelele din împrejurimi. Ia o băutură aperitiv şi nişte “tapas al fresco”, adică niște mici gustări la Rosa Bonheur. Vizitează celebra librărie La Belle Hortense şi nu uita să explorezi catacombele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *