Scrumbia de Dunăre afumată a devenit al cincelea produs cu indicație geografică protejată, recunoscut și protejat la nivel european.

Advertisements

Produsul a primit aprobarea Comisiei Europene în urma eforturilor inițiate de către Asociația Ro-Pescador și cu implicarea mai multor specialiști din domeniu, printre care producătorul tulcean Miadmar și Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23.

În descrierea oficială a produsului se specifică faptul că scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea Neagră în Dunăre. Specia nu poate fi crescută în acvacultură și este capturată numai în cursul migrației pe Dunăre. Nu în ultimul rând, trebuie specificat că scrumbia de Dunăre este recunoscut drept cel mai bogat pește în grăsimi, din lume, raportat la talia sa.

Celelalte produse alimentare românești, protejate la nivel european sunt novacul afumat din Țara Bârsei, Telemeaua de Ibănești, Salamul de Sibiu și Magiunul de prune de Topoloveni.

Vă mulțumim pentru vizionare și nu uitați: Dacă ați aflat ceva nou și util, dați un share și abonați-vă la pagină, pentru a nu rata următoarele clipuri. Numai de bine!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *