În acest an, 51% dintre chefii din SUA au adăugat în meniuri preparate vegane. Iar trendul este departe de a se fi încheiat. Iată ce ne-a adus anul 2018:

Advertisements

Numărul americanilor care se identifică drept vegani a crescut cu 300%.

Numărul pozelor cu preparate vegane, urcate pe Instagram, a crescut cu 79%.

50% dintre influencerii de food din SUA cer mai multe opțiuni vegane în meniuri.

Iar creșterea popularității preparatelor vegane se vede și în buzunarul patronilor.

Câștigurile restaurantelor americane care au introdus preparate vegane au crescut cu 13% în ultimul an. Companiile de food delivery au înregistrat o creștere a comenzilor de preparate vegane de 17%.

Creșterea segmentului de preparate vegane va continua și în următorii ani. Iar dacă în România încă nu putem vorbi de un boom, la fel ca SUA, acest lucru se va petrece cu siguranță și la noi în următorii ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *