Când vorbești despre ghidul Michelin, primul gând zboară către fine dinning. Jay Fei, sau mătușa Fei, ne demonstrează însă că mâncarea de calitate poate fi servită în mai multe forme.

Advertisements

La cei 70 de ani ai săi, bătrâna gătește la wok de când se știe pe străzile din Bangkok. Localul său, care nu are mai mult de două mese, este renumit pentru omleta cu crab.

În ghidul Michelin destinat capitalei thailandeze, au fost acordate 17 stele. Însă doar una dintre acestea a fost încredințată unei locații de street food.

Steaua primită a transformat-o pe mătușa Fei într-o adevărată vedetă pe Youtube și oameni din toată lumea vin să guste din preparatele ei speciale care însă nu sunt deloc ieftine, lucru pus pe seama gramajului mare. Spre exemplu, o porție de omletă cu crab se vinde pentru nu mai puțin de 20 de euro.

Comunitatea din care face parte o apreciază în mod deosebit pe Jay Fei. Un blogger local spune despre aceasta că este un fel de regină a street food-ului din Bangkok și o apreciază că în ciuda faimei, nu și-a deschis o franciză sau cel puțin un restaurant cu față de masă albă și tacâmuri de argint.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *