Dacă deții un restaurant, atunci clipul ăsta este pentru tine. Îți prezentăm în continuare 4 mici schimbări care însă pot avea un impact enorm asupra experienței pe care clienții o au în locația ta.

Advertisements
  1. Schema de culoare

Culoarea reprezintă unul din acele lucruri pe care cu toții le vedem fără să le vedem. În industria fast-food, cea mai folosită culoare este roșul, demonstrându-se că această culoare poate crea clienților senzația de foame. Însă dacă ne gândim la un restaurant, roșul poate fi un pic prea mult și prea evident. Deci atunci când vorbim de culoarea principală a unui restaurant, evitați roșul, dar și albastrul și movul, culori pe care subconștientul uman le atribuie toxinelor.

  1. Meniul

În medie, clienții petrec aproximativ 109 secunde cu ochii în meniu. Studiile spun că cea mai mare parte din acest timp ne-o petrecem uitându-ne la primul și ultimul preparat de pe o pagină. Cel mai bun loc într-un meniu este colțul din dreapta sus a fiecărei pagini, deci poți alege să treci acolo preparate mai scumpe sau pe care le dorești scoase în evidență. Te poți juca de asemenea cu diverse chenare, rame și imagini, astfel încât să te asiguri că meniul tău comunică clar și ușor.

  1. Tehnologia

E o artă să știi să folosești tehnologia în avantajul tău. Pornind de la inventar și până la comanda prin mobil, există gadgeturi pentru aproape fiecare lucru care are legătură cu activitatea unui restaurant. Meniul digital merită scos în evidență, cu o popularitate care a crescut rapid în ultimii ani, având în vedere și ieftinirea tabletelor.

  1. Marketing online

Prezența activă în social media ar trebui să reprezinte un obiectiv pentru orice business din ospitalitate. Iar atunci când vorbim de un restaurant, Instagram poate reprezenta o adevărată mină de aur. Așadar, concursurile, programele de fidelizare, reducerile pentru cei care postează și dau tag prietenilor, nu ar trebui să lipsească din planul de marketing al locației tale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *