Bine ați venit în timpurile în care carnea și peștele sunt create din proteinele ciupercilor! Terramino Foods, un start-up din San Francisco a reușit să strângă fonduri de peste 4.2 milioane dolari, transformând proteinele din ciuperci și mucegai în carne, pește și fructe de mare.

Advertisements

Joshua Nixon, unul dintre cei doi fondatori, susține că produsele lor din fungi recrează perfect gustul, textura și valorile nutritive ale cărnii și peștelui.

Tot el susține că în vreme ce în creșterea animalelor, trebuie să consumi multă proteină, pentru a scoate înapoi o mică parte, celulele fungice sunt capabile să creeze proteină aproape din nimic, rezultând de aici un proces mult mai sustenabil decât cel al creșterii animalelor.

Primul produs al celor de la Terramino Foods este burgerul „cu somon”. Cum reușesc dezvoltatorii produsului să îl apropie atât de mult de proprietățile cărnii reale?

Directorul departamentului Tehnologie al celor de la Terramino Foods susține că fungi-ul cu care lucrează crește natural într-o textură fibroasă, lucru care le permite să-și asemene produsele cu carnea reală.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe companii au intrat în cursa găsirii unui substituent veritabil pentru proteina animală. Fie că vorbim despre produse din alge marine sau, iată, din ciuperci și mucegai, este totuși greu de spus astăzi dacă vreunul dintre produse va fi adoptat în masă de către consumatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *