O industrie de peste 30 de miliarde de dolari este pe cale să fie îngenunchiată. Omega 3 este unul dintre suplimentele preferate ale omului care promite să ajute în lupta cu depresia, să sprijine sănătatea creierului și a ochilor, să reducă simptomele ADHD la copii și, cel mai important, să reducă riscul bolilor cardiace.

Advertisements

Doar că ultimele cercetări din domeniu spun altceva. Săptămâna trecută, Cochrane, o organizație care adună și evaluează cercetările medicale pentru publicul larg, a publicat o meta-analiză. Un studiu al studiilor, care pune cap la cap rezultatele a 79 de cercetări care au implicat 112.059 oameni. Rezultatul? Cercetătorii au găsit puține sau chiar nicio diferență în riscul de evenimente cardiovasculare.

Însă ideea conform căreia Omega 3 este o scamatorie nu este una nouă. În ultimii 15 ani, peste 20 de studii spun același lucru. Cum de a rămas însă în picioare povestea cusută cu ață albă conform căreia Omega 3 este un fel de Sfânt Graal al zilelor noastre?

Răspunsul se află la începutul acestui material. Industria uleiului de pește este una care sare de 30 de miliarde de dolari. Este de înțeles astfel cum de anumiți magnați își doresc perpetuarea acestui mit și de ce alocă bugete enorme pentru marketing.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *