Poluarea este un subiect care începe să ocupe din ce în ce mai mult spațiu în agenda publică. Marile companii multinaționale încep și ele să adopte măsuri eco friendly, dacă nu din interes sincer pentru natură, atunci măcar pentru a se păstra în ton cu exigențele din ce în ce mai crescute ale clienților.

Advertisements

În acest sens, Starbucks a anunțat că până în 2020 va renunța complet la paiele de plastic, în toate cele 28 000 cafenele.

Anual, compania produce un miliard de paie, create dintr-un plastic dur, care nu e biodegradabil și care se descompune abia după câteva sute de ani.

Mișcarea celor de la Starbucks se aliniază unui trend internațional deja format. Lanțul britanic de restaurante Pizza Express este cel mai puternic brand din domeniu care a renunțat deja la utilizarea paielor de plastic. De la 1 iulie, Seattle a devenit primul oraș major din SUA care a interzis complet paiele și tacâmurile din plastic.  În New York și San Francisco există, de asemenea, propuneri pentru interzicerea paielor de plastic.

Și pentru că lupta împotriva plasticului trebuie să producă și anumite alternative, iată că au apărut paiele din material compostabil, paiele din hârtie biodegradabilă și chiar paie din bambus sau lemn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *