În România, există o stațiune comparată cu mult mai celebra Evian din Franța. Stațiune balneară, cu nămol care prezintă calități terapeutice și lacul cu apă sărată au făcut ca Techirghiolul să devină cunoscut în trecut în întreaga Europă.

Advertisements

Renumele acestei stațiuni nu a salvat-o de la o degradare accelerată în ultimii zeci de ani. Însă se pare că destinul tragic al stațiunii este pe cale să se schimbe.

Techirghiolul își propune să ajungă în următorii ani la același nivel cu stațiunile balneare din Europa. Nu mai puțin de 50 de milioane de euro, bani europeni și fonduri private, sunt așteptate să fie investite în următorii ani în stațiune.

Vor fi cosntruite pensiuni și hoteluri noi, majoritatea de patru și cinci stele, totul pentru ca Techirghiolul să se ridice la nivelul stațiunii Evian din Franța.

Unul ditnre investitori, Andrei Dimancea, a achiziționat o vilă care, în perioada interbelică, a funcționat ca sanatoriu balnear al marinarilor și îîși propune să o transforme într-un centru medical care se va axa pe dermatologie, recuperare medicală și nutriție. Baza de tratament se va întinde pe 1000 de metri pătrați și va avea aproximativ 75 de locuri.

De asemenea, tot în Techirghiol se anunță și construirea unui centru de excelență în sănătate, care va oferi turiștilor tratamente pe baza de nămol pentru afecţiuni reumatice şi ale structurilor osoase.

Rămâne de văzut în ce proporție planurile făcute publice vor deveni realitate și dacă acestea vor reprezenta un t zero pentru vestita stațiune balneară din România.

Vă mulțumim pentru vizionare și nu uitați: Dacă ați aflat ceva nou și util, dați un share și subscribe pentru a nu rata următoarele clipuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *