După ce Jacob Hausmann, patronul și bucătarul șef de la Mica Elveție, ne-a povestit cu atâta încredere de parteneriatul de succes dintre restaurantul său și salatele Eisberg, am vizitat Templul Salatelor pentru a vedea cu ochii noștri aparatura de ultimă generație și procesele atent monitorizate care au transformat Eisberg într-un lider european în domeniu.

Advertisements

 

Așa am aflat că prospețimea salatelor Eisberg se datorează unui sistem bine pus la punct care face ca în maxim trei-patru zile după ce salatele sunt recoltate de pe câmp și transportate la rece, acestea să ajungă în depozitul Eisberg.

De aici, salatele sunt curățate de impurități, de frunzele de acoperire și le este înlăturat cotorul.

Următoarea etapă constă în spălarea salatelor intr-un bazin, uscarea acestora prin centrifugare sau, în cazul baby leaf-urilor, prin vânturare, urmând să fie urcate cu un lift către mașina de ambalat.

Procesul de ambalare se petrece în atmosferă controlată, pentru a permite plantei să stea în condiții optime în pungă.

În fabrica Eisberg lucrează 100 de angajați care procesează zilnic aproximativ 15 tone de salată.

Află în câte tipuri de salată se împarte gama Eisberg și multe alte informații interesante, accesând iubescsalatele.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *