Brasovul este orasul din Romania cu cea mai ridicata calitate a vietii. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de agentia de cercetare D&D Research, in parteneriat cu o platforma de anunturi imobiliare.

Advertisements

Studiul a fost realizat pe mai multe directii, luandu-se in considerare costul vietii, calitatea aerului, gradul de siguranta sau calitatea serviciilor medicale.

Astfel, Brasovul a fost desemnat drept orasul din Romania cu cel mai avantajos cost al vietii, raportat la venituri. Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu si Pitesti au fost urmatoarele clasate. Pe de cealalta parte, orasele din Romania in care costul vietii este cel mai dezavantajos au fost declarate Resita, Alexandria, Vaslui si Focsani.

Brasovul este marele castigator si in ceea ce priveste calitatea aerului si lipsa poluarii fonice. In schimb, Bucurestiul este al saptelea cel mai galagios oras din tara. Conform studiului, cartierele din Capitala in care nu ai vrea sa te muti din cauza zgomotului sunt Bucur Obor, Lujerului si Militari. La polul opus, cele mai linistite cartiere din Bucuresti sunt Pajura, Damaroaia si Ozana.

Brasovul se pastreaza in top si in ceea ce priveste nivelul de siguranta, reusind sa se pozitioneze drept al doilea cel mai sigur oras din tara. Studiul arata ca cel mai sigur oras din tara este Oradea, iar cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare si Bacau.

Si din punct de vedere al serviciilor medicale, Brasovul se situeaza pe a doua pozitie. Centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din tara a fost declarat Oradea, oras care se bucura de prezenta a 16 spitale de stat si private, precum si peste 90 de cabinete private. Daca Bucurestiul ocupa pozitia a noua in ceea ce priveste calitatea serviciilor medicale, orasele care lasa cel mai mult de dorit la acest capitol sunt Giurgiu, Focsani, Tulcea si Calarasi.

Va multumim pentru vizionare si nu uitati: daca ati aflat ceva nou si util, dati un share si subscribe pentru a nu rata urmatoarele clipuri. Pana data viitoare, urmariti numai ospitalitate cu personalitate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *