De cativa ani asistam la aparitia unui nou tip de restaurant. Restaurantul Family Friendly. Desi exista o mana de astfel de restaurante in bucuresti, incet, incet vedem ca si marile restaurante incep sa vada beneficiile adaptarii la noile standarde.

Advertisements

Parintii urbani, sunt din ce in ce mai dispusi sa iasa sa se distreze dar o vor face doar daca stiu ca si copilul se va bucura de un timp liber de calitate.

Vechea gandire era ca familiile cu copii care ne trec pragul restaurantului ne pot aduce mai multe defavoruri decat beneficii. In primul rand, agitatia creata, zgomotele, alergatura, plansul, toate acestea s-ar putea sa strice atmosfera locatiei. In plus un copil mananca de 2-3 ori mai putin decat o persoana adulta, atunci am fi mai mult decat tentati sa consideram ca familiile cu copii sunt mai degraba un blestem decat o binecuvantare.

Lucrurile s-ar putea insa sa stea diferit, asta daca vrem sa stea diferit. Numarul celor cu copii care mananca in oras creste de la un an la altul. Chiar daca cei mici mananca mai putin, sunt sanse mari ca parintii acestora sa se transforme in clienti fideli, daca gasesc o locatie care in care copiii sa se simta in largul lor, devine de foarte multe ori un meeting hub pentru parinti si prietenii acestora.

Un restaurant kids friendly isi poate suplimenta traficul din locatie cu pana la 25% asta fara a lua in cosiderare petrecerile de nastere cu care pur si simplu veti fi coplesiti. Pentru acest lucru, e nevoie de cateva aranjamente suplimentare.

In primul rand preparate speciale pentru cei mici, eventual stranse in meniuri speciale, viu colorate.

O atentie deosebita trebuie acordata si platingului. Cei mici vor manca pana la ultima leguma din farfurie, daca aceastea sunt ingenios aranjate.

Daca resursele permit, un kids corner e de asemenea de preferat. Aranjat intr-un punct vizibil din orice colt al restaurantului, acesta poate deveni o atractie de nerefuzat pentru cei mici si un factor de decizie pentru parinti.

Un staff pregatit sa suporte capriciile prichindeilor este de asemenea necesar, insa si rasplata clientilor, in ceea ce priveste bacsisul, va fi pe masura.

V-ar mai trebui tacamuri speciale, scaune inalte si, eventual, o masa de infasat in baie, acestea fiind echipamente utile pe care familiile il vor aprecia cu siguranta.

Astfel, daca esti dispus sa spargi prejudecatile in ceea ce priveste oportunitatea de adaptare a restaurantului pentru familiile cu copii mici, cu siguranta si rasplata va fi pe masura.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *