Astazi vorbim despre apa minerala naturala. Mai precis, ce anume face o apa sa fie definita drept naturala si minerala si vom vedea drumul lung pe care il are de parcurs de la sursa primara si pana in paharul sau sticla de pe masa noastra.

Advertisements

Piata apelor minerale din Romania a explodat incepand cu anul 2012, cand cifra de afaceri a producatorilor a ajuns la 4.75 miliarde lei, de peste doua ori mai mult decat suma inregistrata cu doar un an in urma. Cu toate acestea, loc de crestere exista in continuare, daca ne gandim ca Romania dispune de resursele necesare pentru a asigura Europei intregul consum de apa minerala pentru 25 de ani.

Apa minerala naturala este singurul aliment care are nevoie de o recunoastere oficiala atat la nivel national cat si european, fiind definita in primul rand dupa parametri precum originea, puritatea, compozitia, conditiile de imbuteliere si constanta in timp a acesteia.

Primul pas inseamna atestarea sursei, dupa care se trece la constructia pentru captare, care trebuie realizata in niste parametri extrem de stricti, pentru protejarea maxima a apei.

Ulterior, compozitia chimica a apei trebuie monitorizata pe parcursul a minim un an de zile. Se trece mai apoi la verificarea conductelor, a rezervoarelor de inmagazinare, a imbutelierii si etichetarii recipientilor in care apa minerala naturala este scoasa la vanzare.

Toate acestea pentru ca, in final, apa ajunsa in paharul consumatorului sa se incadreze in aceiasi parametri ca cea de la sursa primara.

Romania este recunoscuta pentru izvoarele sale naturale cu apa de o calitate superioara. Atunci cand vorbim despre branduri, Aqua Carpatica se situeaza pe primul loc ca numar de vanzari. O adevarata performanta, daca ne gandim ca aceasta a fost lansata cu doar 7 ani in urma, perioada in care a reusit sa patrunda pe pietele din Europa, Asia și America de Nord, in nu mai putin de 14 tari:  SUA, Marea Britanie, Japonia, China, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuwait, Bahrain, Arabia Saudită, Oman, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria.

Aqua Carpatica Forte este pozitionata pe piata drept cea mai buna apa carbogazoasa pentru sprit. Si nu o spune oricine, ci Martin Riese, cel mai renumit somelier de apa din lume. Conform acestuia, „Aqua Carpatica are o compozitie minerala bogata care nu dilueaza gustul vinului, ci il amplifica.” Unul dintre avantajele Aqua Carpatica Forte este lipsa nitratilor detectabili, fapt ce ne arata ca izvorul este de o calitate rara.

Declaratiile somelierului Martin Riese ne demonstreaza ca, pentru a ajunge in varf, nu e nevoie doar de o comunicare buna sau de un design al produsului excelent, cum este cel al sticlelor Aqua Carpatica, dar, pe termen lung, nu poti supravietui daca nu oferi consumatorului cel mai bun produs in raportul calitate/pret.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *