Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta cel mai bun prilej pentru cumparaturi de tot felul. Asta inseamna comercianti care mai de care mai dornici sa-si etaleze bunurile si clienti tot mai dispusi sa plateasca pentru ele.

Advertisements

Intr-o analiza Risco din 2016, Romania apare prima intr-un top european privind cheltuielile de Craciun. Astfel, chiar daca nivelul nostru de trai este unul dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana, romanii cheltuie cei mai multi bani de sarbatori, ca procent din venituri și anume peste 30% din acestea, urmata la mare distanta de Germania, cu 21%.

Daca luam in calcul si faptul ca romanii sunt printre cei mai traditionalisti din Europa, nu mai putin de 77% dintre noi petrecandu-si sarbatorile de iarna in tara, alaturi de familie, rezulta de aici ca ai nostri comercianti au numai motive de bucurie odata cu inceperea iernii. Cheltuim mult si, mai important, cheltuim la noi in tara.

Astfel, vă vom prezenta in continuare un top al targurilor de Craciun care vor avea loc in aceasta iarna in Bucuresti.

Poate cel mai cunoscut dintre acestea este Bucharest Christmas Market, targul de Craciun oficial al Capitalei, care are loc in Piata Constitutiei in perioada 1 – 30 decembrie. Pentru organizare, Primaria Generala va plati peste 322 000 euro. Ajuns la cea de-a sasea editie, acesta face parte din reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa, reunite sub umbrela „Christmas Markets”.

Cu spectacole de muzica si dans, targ cu produse si obiecte artizanale sau campanii umanitare, acesta reuseste sa atraga la fiecare editie peste 200 000 de vizitatori.

In afara de Primaria Capitalei, si Primaria Sectorului 1 organizeaza in acest an un targ de Craciun, in perioada 28 noiembrie – 31 decembrie. Amplasat chiar in fata primariei, aici veti putea gasi de la decoratiuni de Craciun si globuri pictate manual, pana la produse pe baza de branza si carne, dulciuri de casa si produse apicole.

Nu in ultimul rand, in perioada 6-10 decembrie, Romexpo gazduieste „Targul Cadourilor de Craciun”. Daca va e greu sa va ganditi la cadoul potrivit, acesta este locul in care trebuie neaparat sa ajungeti. De la incaltaminte, accesorii, articole de blana, cosmetice si pana la parfumuri, bijuterii și decoratiuni, in cele cinci zile ale targului va va fi imposibil sa nu gasiti cadourile potrivite pentru cei dragi.

Dupa cum puteti vedea, ne asteapta o luna decembrie cu multiple optiuni de cheltuire a bugetului. Nu ne ramane decat sa va uram spor la cumparaturi! Si, desigur, sa fiti cumpatati!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *