Saptamana trecuta a avut loc finala celei de-a noua editii a Arenei Bucatarilor, competitie organizata de Selgros si destinata bucatarilor profesionisti.

Advertisements

In finala care a avut loc la Romexpo s-au duelat 8 participanti, castigatori ai celor trei semifinale regionale. Marele castigator al acestei editii este Emanuel Mocan, in varsta de 21 de ani, care a reusit sa-si arate priceperea in fata unui juriu format din maestri culinari din Romania, Franta, Rusia, si Polonia.

Ca urmare a castigarii concursului, Emanuel Mocan va reprezenta Romania la competitia internationala din Paris, Les Chefs en Or, la care Arena Bucatarilor este afiliata.

Tanarul pregatit de renumitul chef Cezar Munteanu se pregateste asadar sa cucereasca si marele trofeu de la Paris, asta dupa ce in urma cu trei ani, cand abia isi serba majoratul, a castigat competitia la categoria juniori.

Emanuel Mocan a obtinut primul job in bucatarie la varsta de doar 14 ani, la restaurantul Black Tulip din Dej. De la baiatul care spala vasele, iata ca acesta a reusit sa devina un chef care sa-si reprezinte cu succes tara la concursuri internationale.

Emanuel Mocan a dovedit la aceasta editie a Arenei Bucatarilor ca nu este doar un chef  talentat ci si un mentor iscusit. Arena Bucatarilor Juniori a fost castigata de clujeanul Alin Vadean, care a fost pregatit chiar de catre Emanul Mocan.

In afara de finalele celor doua competitii organizate de Selgros, evenimentul a mai continut show-uri culinare și de wine-pairing susținute de chefi de prestigiu precum Victor Melian, Ioan Florescu, Nico Lontras, Marc Galais, Ciprian Nicolescu și Dan Iordan, alături de sommelierii Mihai Tomescu și Sergiu Nedelea.

Prin concursul Arena Bucatarilor, Selgros si-a propus sa descopere si sa promoveze cei mai talentati chefi ai Romaniei. Asadar, retineti numele lui Emanuel Mocan. Ii tinem pumnii sa reuseasca la competitia din Paris iar in viitor sa-si indeplineasca visul de a a aduce in Romania cel putin o stea Michelin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *