De cateva saptamani probabil ati tot auzit ca avem in Romania si cea mai buna apa pentru sprit. Este vorba de Aqua Carpatica Forte si cel ce o pozitioneaza acolo este un anume Martin Riese. Un google search mai departe, descoperim ca este singurul somelier de apa acreditat in Statele Unite ale Americii si, potrivit lui, cel mai renumit specialist in domeniu din intreaga lume. Pana aici interesant dar, totusi, scepticismul nu ne da pace. Somelier de apa, cine a mai auzit de asta? Ce ar putea sa faca acest somelier de apa?

Advertisements

In primul rand, acesta gusta apa. Doar ca nu orice apa, ci apa minerala, natural minerala. Ideea este ca desi apa in teorie este inodora, incolora si insipida, cand vine vorba de apa minerala, lucrurile se schimba. De la suprafata pana la panza freatica, apa trece prin diferite straturi minerale, fiecare dintre acestea ajungand sa fie dizolvate in proportie mica in corpul apei. De aici si unitatile TDS (Total Dissolved Solids). Acestea dau adevaratelor ape minerale gust, sau, daca vreti sa fim mai precisi, note gustative. Important este ca DA, multi dintre noi vor simti un gust atunci cand vom incerca ape minerale naturale.

De asemenea, prezenta oricarui gust schimba sau influenteaza sensibilitatea papilelor gustative, ajungand astfel sa credem deja faimoasa recomandare a lui Martin Riese, ca Aqua Carpatica Forte este cea mai buna apa pentru sprit.

Martin Riese si-a obtinut certificatul de somelier in 2010, dupa ce a fost supus mai multor teste de catre Asociatia Germana pentru Comertul cu Apa Minerala. In 2012 acesta calatoreste spre America cu o viza de tipul O-1, acordata persoanelor „cu abilitati sau realizari extraordinare”.
In prezent colaboreaza cu restaurantul Padina din Los Angeles, preda cursuri, realizeaza documentare si este consultant in materie de apa. In plus, participa la diferite showuri televizate tocmai pentru a explica publicului larg diferentele dintre tipurile de apa.
Pana azi a incercat apa de la peste 4000 de izvoare din intreaga lume. Din Romania, vorbeste la superlativ doar despre Aqua Carpatica Forte, varianta carbogazoasa a brandului local ce in acest moment detine primul loc in tara ca vanzari.

Martin Riese povesteste ca primul contact cu Aqua Carpatica s-a petrecut intr-un magazin alimentar din Los Angeles, cand a ramas impresionat in prima faza de designul special al sticlei, urmand ca apoi sa descopere gustul complet al apei romanesti.

Asadar, pe langa cele mai frumoase femei din lume si cele mai mari paduri cu animale salbatice, Romania se mai mandreste cu ceva, cea mai buna apa de sprit din lume. O spune Martin Riese, cel mai bun somelier de apa din lume.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *