Mai avem cateva saptamani pana la gurmandiada nationala 2017, mai bine cunoscuta si cu numele popular de Craciun.

Advertisements

Este perioada in care romanii uita aparent de moderatie si trec la un adevarat maraton de mancare, urmand ca dupa ea sa trecem prin inevitabilul ciclu de stiri despre cum sa slabesti, cum sa mergi la sala si asa mai departe.
Doar ca nu e nevoie sa fie asa, exista si alternative la aceasta problema, SALATELE.

In primul rand, conform ultimelor studii precum si a trendurilor de peste ocean, aparent, pe langa toata carnea din farfurie ar fi bine sa adaugam o salata, mai degraba decat o garnitura. Acum, in afara tratatelor stiintifice despre beneficiile salatelor, ramanem si cu adevarurile populare: o salata e clar mai usoara decat o portie consistenta de cartofi cu rozmarin, usturoi si bacon.

Doar ca, nu foarte multe restaurante si gastro-puburi isi si asuma misiunea de a oferi nu doar alternativa catre salata ci si recomandarea clara a acesteia in defavoarea unei garnituri.
Ce ne-am dori este ca, pe langa declarativele: mancare buna, gustoasa, ca la mama acasa, streetfood si asa mai departe, sa vedem si o miscare reala de mancare cu adevarat sanatoasa.

Evident, unii vor spune „bine domnule, nu se poate in decembrie sa venim cu salata verde proaspata si buna”. Ba ca nu gasesti, ba ca e prea scumpa, ba altceva.
Doar ca, de fapt, nu e chiar asa. Salata se gaseste, e proaspata, e gustoasa si mai e si convenabila.
Daca nu ati aflat inca, o gasiti la orice supermarket iar pentru HoReCa o gasiti in orice cash and carry. Sunt cativa producatori, unii mai noi, altii mai vechi, iar unii sunt de-a dreptul experti in asta.

Vorbim aici de Eisberg, compania elvetiana ce opereaza in Romania din 1992 si care se ocupa de salata in lume inca din 1972.
Sunt prezenti in 3 tari, au peste 45 de ani de experienta si ii gasiti atat in format mic pentru clientul final cat si in format mare pentru restaurante. Au o gama diversificata, sunt usor de stocat si evident ai garantia unui produs mereu proaspat, certificat si la un standard inalt de calitate.

In plus, din 2016 Eisberg face parte din Bell Foods, iar asta inseamna si mai multa garantie a calitatii precum si noi piete de desfacere, iar asta inseamana preturi convenabile pentru clienti.
Asa ca, daca aveti un restaurant sau un food bar, poate reusim sa va convingem sa incercati si salatele ca si optiune in locul clasicului cartof re-reinventat.

Este si un moment prielnic caci Romanii clar au pofta de ele, dovada si dezvoltarea lantului Saladbox, Asa ca Eisberg avem, ce ne mai trebuie acum e putina cretivitate din partea noastra, a ospitalitatii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *