Astazi discutam despre situația trista in care se regasesc cele mai multe dintre hotelurile de pe Valea Prahovei.

Advertisements

Aproape jumatate dintre unitățile de cazare de pe Valea Prahovei sunt neprofitabile si stau scoase la vanzare. Unele dintre ele, chiar de mai multi ani.

Haideti sa vedem care sunt motivele.

În primul rand, infrastructura de transport care se afla într-o stare deplorabila. Un drum din Bucuresti pana intr-o statiune de pe Valea Prahovei poate fi facut si in cinci – sase ore. Glumele cu traficul din zona sunt deja parte din folclor.

Un alt minus important este lipsa unitatilor de agrement. Pur si simplu se resimte o lipsa acuta de optiuni cu privire la petrecerea timpului liber. Daca presupunem, prin absurd, ca in urmatoarea perioada vor exista niste investitii care sa elimine acest minus, ajungem la urmatoarea problema si anume locurile de parcare.

Proprietarii de hoteluri si pensiuni au preferat extinderea constructiilor, in dauna parcarilor. Asa ajungem la cazuri de unitati cu 200 de paturi si doar 10 locuri de parcare.

Dezvoltarea haotica a pietei face ca astazi, capacitatea de cazare sa fie mult prea mare in raport cu cererea. Statiunile devin profitabile doar pe perioada iernii, in restul timpului fiind evitate tocmai din motivele enumerate mai sus.

Insă din aceleasi motive, pensiunile scoase la vanzare nu-si gasesc cumparator. Iar viitorul nu pare sa vina nici el cu vesti prea bune. Pentru multe dintre pensiunile de pe Valea Prahovei, impozitul pe cifra de afaceri, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018, s-ar putea sa reprezinte lovitura decisiva.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *