Industria de food service din Romania trece prin fluctuatii majore de la o luna la alta. 6 din 10 restaurante dau faliment in primele 9 luni de functionare. Piata nu resimte aceste lovituri pentru ca locul celor falimentati este ocupat imediat de alti antreprenori care vor sa reuseasca in industrie. Din pacate, in urmatoarele 9 luni, alte 6 din 10 restaurante vor intra in faliment.

Advertisements

Motivul principal il reprezinta lipsa informatiilor de specialitatate despre industrie. Studiile de piata costa mult, prea mult pentru a putea fi suportate de un singur jucator. Industria se misca in orb, fara sa stie care este comportamentul clientilor, preferintele acestora, ce si mai ales de ce nu merge si care vor fi trendurile viitoare. Noile businessuri se construiesc asadar in conformitate cu preferintele patronilor si nu cu dorintele clientilor, cum ar fi de preferat.

Pentru a raspunde la aceasta problema, Hospitality Culture a demarat un proiect in sistem crowdfunding prin care isi propune sa realizeze cel mai mare research de food service din Romania.

Vorbim de doua cercetari separate, care vizeaza pe de-o parte piata de sitting si pe de  cealalta parte piata de delivery.

La fiecare cercetare se pot inscrie maxim 10 antreprenori. Si daca in mod normal, pentru a comanda o astfel de cercetare ai nevoie de 20. 000 euro, prin sistem crowdfunding, antreprenorii interesati de datele relevante din piata isi vor imparti costurile,  fiecare dintre ei platind doar 10% din suma, adica 2000 euro.

Studiul se axeaza pe marile centre urbane: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Iasi iar rezultatele acestuia vor fi obtinute atat prin metode calitative cat si cantitative.

Lista de inscrieri ramane deschisa pana in data de 8 decembrie. Dupa terminarea studiilor, antreprenorii vor afla date relevante despre dimensionarea pietei, comportamentul de consum si fidelizarea clientului, valoarea medie a unui bon, trenduri si asteptari.

Dupa data de 8 decembrie, oricine doreste sa intre in posesia uneia din cele doua cercetari sociologie, va avea de platit 4000 euro, asa ca, dragi antreprenori, grabiti-va sa fiti voi cei care afla astazi, trendurile de maine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *