Avem o veste buna: exista viata si dupa millenials! De fapt, exista o cu totul alta generatie. Numita generatia Z, sunt toti cei nascuti dupa 1996, si de asemeni sunt viitorii nostri angajati.
Conform unui raport publicat de Berenger, generatia Z este mai putin entuziasmata de alcool. Asta nu inseamna ca nu consuma absolut deloc, ci ca il prefera mai rar si in cantitati mai mici.

Advertisements

Odata cu imbatranirea generatiei Millenials, cei ce au provocat adevarate revolutii de consum intre 2005 si 2015, cand piata a crescut cu 15%, ei bine, odata cu aceasta, consumul overall urmeaza sa scada, fiind estimata o scadere de minim 4% si maxim 10% in urmatorii 10 ani.

Aparent, generatia Z este mai putin dornica sa fie vazuta in bar consumand alcool si mai preocupata de experiente cu privire la locatii. Nu in ultimul rand, prefera consumul de bauturi spirtoase mai mult decat vinul si berea, iar asta cu siguranta este o veste buna pentru toti cei ce planuiesc o afacere cu spirtoase locale, nisa de piata estimata sa creasca vertiginos in urmatorii ani. Generatia Z bea in medie cu pana la 20% mai putin decat millenials la aceiasi varsta, iar daca beau arata o predilectie clara spre bauturi locale.

Toate acestea pot aparea ca o veste proasta pentru industrie dar se mizeaza pe faptul ca generatia X ce acum ajunge in zona de 55+ si consuma mai mult decat generatia precedenta, va reusi sa contrabalanseze cifrele.

Totusi, pentru restaurante si baruri, vestile nu sunt deloc bune, caci aceasta noua generatia pare sa fie cea mai non prietenoasa fata de locatiile fixe. Ne intrebam cand va aparea si la noi primul bar ambulant, care sa reuseasca sa ofere o experienta premium, intr-o atmosfera mobila.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *