Salutari si bine ati venit la peplus.ro – unica platforma video din Romania, cu informatii din domeniul ospitalitatii. Doar aici primiti continut relevant si interesant, in fiecare zi. Daca va place si nu vreti sa pierdeti urmatoarele clipuri, apasati subscribe.

Advertisements

Daca la inceputurile ospitalitatii optiunile erau o taverna, o taverna si o taverna, undeva in secolul XVIII apare in Paris primul restaurant recunoscut. Sunt cativa pretendenti la titlul de primul restaurant, dar cu totii apar in aceeasi perioada, in acelasi oras.

Ei bine, de atunci pana acum am trecut de la termenul generic de restaurant, la fine dining, fast food, brunchery, ethnic, family, barbecue si multe, multe altele. Totusi, in ultimii ani cel ce a prins cea mai multa viata este formatul fast casual.

Formatul este considerat la mijloc, intre un restaurant clasic si un loc de tip service fast food. In teorie, intr-un fast casual primesti mancare proaspata, necongelata, preparata pe loc. Unele locatii ofera si service la masa, altele nu, dar in oricare ai merge, gasesti de obicei bucatarie de tip urbana, reinterpretata, proaspata si apreciata. Preturile sunt pe masura, mai jos ca un restaurant, mai sus ca un fast food.

Formatul are zeci de avantaje si este destul de usor de replicat sau de implementat. Avem meniuri scurte si preparate gustoase de fiecare data, bucatarie restransa ca tema, pescarie, ciorbarie, pastabar si asa mai departe. Un alt indicator important este atentia maxima la plating, caci imaginile pe Instagram trebuie sa arate foarte bine. Si iata cum, cu o investitie minima poti porni o afacere. Totusi, inceputul nu este sinonim cu succes.

Unul dintre lucrurile dificil de controlat este efectul de buzz pe care uneori se bazeaza succesul unei astfel de locatii. Atunci cand apar multe in prea putin timp, consumatorii pot parasi cu usurinta un local precedent, dar in Romania nu avem inca aceasta problema, dat fiind ca nu se deschid atat de multe in atat de putin timp. In plus, formatul mic si cochet de multe ori presupune si costuri suficient de mici.

Va multimim pentru vizionare si, nu uitati, daca ati aflat ceva nou si util, da-ti un share si subscribe pentru a nu rata urmatoarele clipuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *