Vesti excelente pentru fanii brandului olandez.

Va place berea lager? Si, mai exact, sunteti un fan Heineken? Atunci avem o veste buna pentru voi. Heineken planuieste o serie de editii limitate, incepand anul acesta, cu H41 sau “lager salbatic” precum i-au spus acestia. Este vorba de o bere complet noua din partea producatorului olandez, prin faptul ca utilizeaza un nou tip de drojdie. Aceasta, conforma declaratiilor Heineken, este de fapt stramosul salbatic al actualei drojdii utlizate de Heineken, fiind descoperita in padurile din Patagonia. Nu este mentionat daca este genetica inrudirea sau de oricare alt fel. Oricum ar fi pentru Heineken, drojdia lor este extrem de importanta asa ii vom crede pe cuvant.
H41 va fi prima dintr-o intreaga serie de beri diferite, mai apropiate de formatul craft ce actualmente prinde din ce in ce mai mult avant. Fabricile mari sunt nevoite sa se reinventeze iar acest mic experiment cu siguranta va fi primit cu bratele deschise.
Din pacate, pe plan local nu vom putea aprecia acest nou produs, dat fiind ca va fi pus in vanzare cu precadere in Olanda si Italia, dar poate si daca suficient de multi fani o vor cere, poate ajunge si pe plaiurile mioritice.

Advertisements

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *