Daca am intreba un tanar de astazi ce meserie ar vrea sa urmareasca, sansele ca raspunsul sa fie situat in ospitalitate sunt destul de mici. Asta pentru ca, pentru cei mai multi, ospitalitatea reprezinta o etapa in studentie sau inainte de adevarata cariera. Doar ca lucrurile nu ar trebui sa stea asa. Din pacate, in schimb, nu prea apucam sa vorbim despre oamenii exceptionali ce fac parte din aceasta industrie. Vorbim despre CEO de companii software, de proprietarii marilor producatori auto, vedete de cinema si muzica, dar mai putin de marii oameni din spatele farufuriilor si mai mult de atat, de oamenii din spatele celui mai placut lucru din lume – facut cu hainele pe noi.

Advertisements

Asadar, iata 5 oameni din ospitaliatea internationala ce au influentat iremediabil cultura, societatea si lumea in care traim.

Pe locul 5 il avem pe Anthony Bourdain. La 59 de ani, este probabil cel ce a pornit intreaga renastere a bucatariei moderne prin cartea sa Kitchen Confidential care, in anul 2000, a reorganizat felul in care lumea privea bucataria de restaurant.
Astazi, Bourdain este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din lume precum si unul dintre cei mai apreciati critici culinari, avand o emisiune saptamanala pe CNN numita Parti Necunoscute.

Pe locul 4 il gasim Roy Choy, si daca nu ati auzit de el, nu e nici o problema, o veti face de acum inainte, pentru ca Roy este creditat cu noul val de street food. Considerat nasul acestui nou trend dupa ce in 2008 a deschis primul Kogi Truck, un food truck ce inca serveste un fusion de bucatarie mexicana si Koreana. Intre timp scrie carti, deschide restaurante si are propria sa emisiune pe CNN numita sugestiv Street Food.

Pe 3 o gasim pe Ana Ros, de care cu siguranta foarte putini ati auzit. Este considerata unul dintre cei mai buni Chefi din lume si pentru toti cei ce cred ca un astfel de titlu se poate obtine doar in vestul Europei, ei bine, Ana detine propriul restaurant in Slovenia si toata lumea vrea sa manace la ea. Fara nici un fel de scoala culinara, un adevarat autodidact si cu foarte multa pasiune, Ana a reusit si reuseste sa inspire o intreaga generatie de tinere talente.

Pe 2 nu putea lipsi Jamie Oliver, omul ce a reusit in doar cativa ani sa convinga o lume intreaga ca da, si tu poti gati asa. In plus, nu doar ca va fi buna mancarea ci te vei si distra atunci cand o faci. Dupa nenumarate show-uri tv, carti scrise si restaurante deschise, Jamie este considerat unul dintre cei mai influenti chefi ai ulimilor 50 de ani. In plus, la fel ca Ana Ros, si acesta este un autodidact.

Ajungem la locul 1, pe care nu putea fi nimeni altcineva decat Gordon Ramsey, omul care ne-a adus Master Chef, mii de bloggeri culinari, zeci de emisiuni de profil si un numar nelimitat de carti, restaurante si de ce nu, trenduri culinare. Cu o valoare estimata la peste 60 de milioane de dolari, cu 16 stele Michelin castigate intre restaurantele sale si cu nenumaratele victime ale pasiunii sale in bucatarie, putem spune ca Ramsey este cel mai influent chef al secolului.

Am vrut sa va prezentam aceste 5 personalitati nu doar pentru valoarea lor ci si pentru ca toti cei 5 impartasesc ceva comun, un trecut cu multa munca, multa inspiratie si multa pasiune. Asa ca, daca nu v-ati gandit pana acum la o cariera in bucatarie, poate veti incepe sa o faceti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *