Cu siguranta in ultimul an ati auzit de Uber, precum si de tot felul de studii ce vorbesc din ce in ce mai mult despre disparitia locului de munca fix si inlocuirea acestuia cu un model de inchiriere personala.
Desi probabil nu va asteptati, modelul UBER de rent a car se aplica si in ospitalitate, in formatul rent a job. Mii de bucatari, ospatari, barmani, barista si spalatori de vase sunt acum disponibili online. Evident, inca nu in Romania, dar daca trecem Atlanticul, gasim aplicatii precum Pared sau Jobletics ce fac tocmai ce face Uber-ul dar cu oameni.
Ai nevoie de un ospatar in plus in seara asta? Sau poate de un spalator de vase? Nicio problema, intri in aplicatie si iti gasesti unul imediat. Evident la pretul cerut.

Advertisements

Forta de munca primeste rating si la fel si contractantul, platile se fac prin aplicatie si toata lumea castiga. Asadar cand va aparea si prima aplicatie locala evident inspirata de afara? Nu stim dar cu siguranta nu ar strica in contextul in care forta de munca in ospitalitate in acest moment este extrem de redusa.
Evident, pentru ca sistemul sa functioneze ar avea nevoie de profesionisti de ambele parti, caci nu poti trimite pe sala un ospatar ce nu iti cunoaste politica interna sau modul de servire, dar cu putina implicare din partea dezvoltatorului acestui sistem, ar putea deveni rapid un serviciu chiar preferat de multe locatii, o negociere buna, un contract pe termen lung si cateva discounturi ar putea transforma complet felul in care ne populam staff-ul din bar sau restaurant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *