Kiturile de mancare, ceva complet nou pentru noi

Astazi stam de vorba despre ceva nou. Nou pentru noi, dar mai putin nou pentru Vestul Europei sau Statele Unite. Chiar si asa, conform cu trendurile precedente, cu siguranta urmeaza sa apara si in Romania.

Advertisements

In timp ce programul de lucru creste si timpul liber scade, este din ce in ce mai natural sa apara o noua oferta. Kitul de masa, si nu este vorba de o masa suedeza ci mai degraba despre un stil de a gati acasa. Te inscrii in aplicatie si cand vrei tu, sau la program, primesti direct acasa toate ingredientele pentru o masa copioasa, secretul fiind ca tu le vei gati.

Ai toate ingredietele, la cantitatea corecta si nimic nu se arunca, iar daca urmezi instructiunile este imposibil sa dai gres. Cand sunt intrebati de ce s-ar inscrie intr-un astfel de program, lumea raspunde ca ai doar beneficii, castigi timp, mancare buna si sanatoasa si in plus gusti chestii noi, inveti multe despre bucatarie si la final faci si ceva distractiv.
Suna destul de bine, nu-i asa? In momentul de fata cel mai mare provider al acestui tip de serviciu este Blue Apron, ce a raportat cifra de afaceri de 238 de milioane de dolari in prima jumatate a lui 2017, dar chiar si asa exista si pierderi. Situatia se repeta si la HelloFresh un alt mare provider activ mai ales pe piata europeana, acesta declara 243 de milioane de dolari dar la fel cu pierderi substantiale.

Am fi tentati sa declaram segmentul ca si sortit esecului, totusi, intre timp, Amazonul dezvolta in mod activ tocmai aceasta parte de servicii. Aparent constumatorii incep sa nu isi doreasca sistemul de abonament, ci mai degraba prefera sa cumpere cand vor si cum vor.
Devine din ce in ce mai clar ca oricine detine accesul catre o plaja mare de consumatori, detine controlul si spre aceasta piata in curs de dezvoltare, dar care are potentialul sa devina imensa. Intrebarea este cand va hotari E-mag sa vanda si ei kiturile de masa, mai mult decat atat, de la cine le va achizitiona? Cine va face centralizarea, procesarea si impachetarea? Ramane de vazut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *