Probabil ati aflat deja ca doua mari hoteluri din Bucuresti sunt de vanzare, vorbim de Radisson Blu si Park Inn.

Advertisements

Tranzactia, estimata la 177 milioane de dolari, ar fi fost facuta publica pe situl NASDAQ din Statele Unite, iar actiunile grupului israelian Elbit Imaging au crescut vertiginos dupa anunt.

Acum, grupul asteapta ofertele fondurilor de investii interesate si se estimeaza ca in urmatoarele 6 luni vom afla si numele noului proprietar.
Aparent, Grupul Elbit isi va restrange activitatea din Romania, asta probabil din cauza esecului imobiliar de la fosta Casa Radio. Grupul a vandut si un teren destinat unui mall, langa Timisoara.

Overall, numarul spatiilor de cazare in Bucuresti creste. Si asta datorita faptului ca cererea a crescut mai repede decat oferta in ultima perioada, diferenta dintre cele 2 fiind de aproximav 5%.

Ca sa va faceti o idee, gradul de ocupare in Bucuresti tinde spre 68% ceea ce este echivalent in practica cu fullly booked.

Fondurile mari de investii stiu ca daca deschizi ceva acum in Bucuresti, a doua zi se umple.
Problema lor este ca au prea multi bani si nu au ce cumpara. Asteptam cu interes sa aflam cine va prelua cele 2 hoteluri.

In plus, ramane o alta intrebare. Pana la urma, cine va cumpara Marriott Grand Hotel, unitate ce se afla la vanzare de cel putin 4 ani si care ocupa locul 1 in topul firmelor de profil din Romania?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *