De foarte multe ori auzim in jurul nostru un cunoscut ce ar vrea sa isi deschida o cafenea, un restaurant sau poate un food-truck. Ideea pare mereu buna si usor de implementat, caci la urma urmei, cat de greu poate fi, si tocmai despre asta vom vorbi astazi.

Advertisements

Ospitalitatea pare de foarte multe ori cea mai usoara industrie in care sa intri, si da este adevarat. Este usor sa faci partea din ea, totusi sa rezisti si sa mai si cresti, este cu totul alta poveste. Media de viata a unei afaceri in HoEeCa in Romania este de doar 9 luni, astfel ca datele si cifrele rareori sustin entuziamsmul debordant al noilor investitori. Inainte de a deschide o afacere in HoReCa exista 5 intrebari la care trebuie sa va raspundeti:

1. Daca stiu cu adevarat despre ce este vorba in industrie?

2. Daca ceea ce eu aduc pe piata are si cautare?

3. Ce fac daca, dupa cateva luni, nu merge afacerea si daca sunt pregatit sa o inchid cu potentialul de a pierde investitia?

4. Daca as vrea sa vand afacerea, ar avea cine sa o cumpere?

Si cea mai importanta intrebare:

5. Sunt pregatit sa investesc nu doar bani, ci si timp in afacerea mea?

De cele mai multe ori, raspunsurile pe care le auzim nu sunt cele mai fericite, iar daca oricare doua dintre aceste intrebari nu au un raspuns pozitiv, ar fi mai bine sa nu investiti inca, sa va refaceti planul sau chiar sa il abandonati. In clipurile ce urmeaza vom dezbate pe larg aceste 5 intrebari si raspunsurile pe care le-am primit de la diferiti antreprenori de-a lungul timpului, asta pentru a va ajuta sa navigati mai usor printre propriile voastre raspunsuri.

Suntem curiosi daca si voi, atunci cand v-ati deschis o afacere, v-ati pus aceste intrebari si daca nu acestea, care?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *