In timp ce in Romania incepem sa adoptam un trend ce a inceput in Vest de peste 5 ani, Statele Unite se pregatesc de noul val, iar numele valului este champania mexicana, sau Tequilla Premium. Urmand exemplul ginului, tequila vine cu noi metode de infuzie si servire precum si cum zeci de noi branduri pe piata, de la variante organice, la multi filtrare si aromatizare.

Advertisements

De urmarit sunt cateva branduri noi, precum si cativa veterani ai categoriei, ce in ultimii ani au inceput sa se reinventeze. Probabil ca ati auzit de Heraddura si Patron, dar mai putini stiu de 1800, Tres Generaciones, Santera sau Casamigos, brandul initiat de George Clooney si achizitionat de Diageo pentru suma de 700 de milioane de dolari.

Acestea sunt doar cateva dintre brandurile ce cuceresc Vestul, de fapt sunt zeci daca nu sute de branduri noi ce incearca sa intre pe piata de cele mai multe ori cu produse la inalte standarde de calitate.
Cu totii cunoastem tequila sau cel putin asa credem pentru ca, daca pana acum tequila era sinonim cu shots si margarita, iata ca acum auzim de butoaie de stejar, infuzie de vanilie si multe alte tehnici noi menite sa inobileze bautura ce pana mai ieri era considerata definitia non sofisticatului.

Toate aceste noutati par sa functioneze foarte bine pentru ca vanzarile au cele mai mari cresteri din intreaga piata de bauturi spirtoase. Overall se vad cresteri de 5-7% de la an la an iar asta in contextul in care cele mai multe spirtoase vad cresteri de maxim 1-2%.

Asadar, cati dintre noi vor adopta noul trend, cati consumatori vor exista in Romania si oare va deveni un trend si local? Asteptam raspunsurile voastre in comentarii.
Va multimim pentru vizionare si nu uitati, daca ati aflat ceva nou si util, da-ti un share si subscribe pentru a nu rata urmatoarele informatii utile sau interesante.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *