Hotelul Lido, unul dintre hotelurile istorice ale Capitalei, va fi redeschis in toamna acestui an de catre omul de afaceri Mohammad Murad. Acesta tocmai ce a inchiriat hotelul pe 15 ani de la proprietari.

Advertisements

El va investi in noua afacere peste 5 milioane euro si intentioneaza sa il afilieze la lantul hotelier controlat de Donald Trump. Urmașii doctorului Constantin Angelescu, cel care a construit hotelul în anii ’30, l-au revendicat și câștigat definitiv în instanță în 2010. Asta, după ce au așteptat 17 ani și ar fi cheltuit un milion de dolari cu procesele.

Imediat ce a fost preluat de catre moștenitori, hotelul a fost închis și așa a ramas pâna astazi.

Complexul Lido – hotelul și Casa Monteoru – a fost construit de doctorul Constantin Angelescu în perioada 1905-1930, după un proiect realizat de cunoscutul arhitect al epocii, Ernest Doneaud, pe un teren cumparat împreună cu soția sa, Virginia Constantinescu Monteoru, în 1904. Angelescu a devenit proprietarul stațiunii Sarata-Monteoru, al unor terenuri petrolifere și imobile în Buzău, în urma casatoriei cu Virginia Constantinescu-Monteoru, fiica milionarului Grigore Monteoru.

Hotelul are 119 camere, iar potrivit omului de afaceri Mohammad Murad, va avea patru stele plus. “Incercam sa-l afiliem la lantul hotelier Trump, dar pana atunci se va numi «Lido by Phoenicia»”, a afirmat Murad. Mohammad Murad deține, pe lângă lanțul hotelier Phoenicia, și lanțul de restaurante Spring Time și fabrica de conserve Mandy.

La final avem și o întrebare, ne dorim un hotel Trump în mijlocul Bucurestiului?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *