In ultimii ani, Europa de Vest a fost cucerita cu imaginatie. Unul dintre cele mai vechi cocktail-uri s-a intors si este mai creativ, mai gustos si mai bogat ca niciodata. Gin-ul tonic in ultimii 5 ani a fost reinventat, reactivat si revolutionat.

Advertisements

Zeci de noi retete si zeci de noi branduri ce vin in intampinarea acestui nou val de tonicitate.
Noile stiluri de gin tonic schimba jocul prin adaugarea in preparare a unor ingredinte noi si de multe ori neasteptate. Ceaiuri, fructe, plante aromatice adaugate prin infuzie sau macerare, totul este permis.

Daca pana de curand gin-ul tonic era considerat un clasic, iata ca in doar cativa ani categoria a reusit o intoarcere la 180 de grade, de altfel binemeritata. Unii proprietari sunt reticenti in adoptarea trendului pur si simplu datorita diversitatii ingredientelor speciale precum si a complexitati retetelor.Din acelasi motiv preturile pot oscila considerabil, dar diferenta se vede si se gusta.

In Bucuresti exista deja o serie de locatii ce s-au adapatat noilor cerinte, desi inca nu exista o cerere la fel de mare precum in Spania, Portugalia sau Franta. Totusi, categoria este in crestere.

La final avem si o intrebare: credeti ca si in Romania categoria va reusii sa devina importanta? Voi ce parere aveti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *