Pentru brandul Zexe, anul 2019 a fost unul marcat de premiere. După ce Zexe Braserie a câștigat pentru prima dată locul I în topul celor mai bune patiserii/cofetării în cadrul Romanian Hospitality Awards, Aexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a inaugurat un nou concept în centrul Capitalei, ce cuprinde un restaurant, o cafenea-cofetărie, o verandă şi Florăria Zexe, investiţie de 100.000 de euro.

Locul are o capacitate totală de 78 de locuri

”Amalgam este un concept cu totul diferit faţă de tot ceea ce am creat până acum. Acesta este şi motivul pentru care restaurantul se numeşte Amalgam Zexe Concept, nu doar Zexe, ca celelalte. Ştampila Zexe Concept va fi aplicată pe toate celelalte locuri pe care le vom dezvolta începând de acum”, a declarat Alexandru Consulea, fondatorul Amalgam Zexe Concept.

Meniul restaurantului se axează pe o viziune mai modernă a gastronomiei româneşti, cu produse din ingrediente autohtone. Printre preparate se numără pate de ficat de raţă, cognac şi nucşoară, vinete cu maioneză din porumb, cupă cu cozi de raci, paste cu ragu de vânat, ciorbă de perişoare din Mangaliţa, iepure cu praz şi măsline, şniţel de cerb sau piure cu unt de capră.

”Provocarea pe care mi-au lansat-o creatorii brandului Zexe a fost de a lega mai multe activităţi comerciale conexe sub acelaşi acoperiş. Toate cele patru zone distincte au fost corelate prin motive florale şi plante, care au dat tonul amenajării”, a declarat Sebastian Barlica, designer Amalgam Zexe Concept.