Până în urmă cu câțiva ani, pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București funcționa unul dintre cele mai tari cluburi ale vremii: Bellagio.

După falimentarea clubului, spațiul, evaluat la 1.3 milioane de euro, a ajuns în proprietatea Libra Internet Bank, care l-a scos în 2016 la vânzare.

Cu o suprafață  construită la sol de 1.345 metri pătraţi, proprietatea a fost scoasă la vânzare de bancă, cerând în schimbul ei 1 milion de euro, pentru a-și acoperi astfel un credit acordat proprietarilor clubului.

În prezent, spațiul se pregătește să devină… Mega Image. Potrivit ZF, spațiul ar urma să găzduiască atât un supermarket cât și un restaurant.

Retailerul a cerut acordul locatarilor pentru a remodela spaţiul, care se află de mai mulţi ani în paragină.

Olandezo-belgienii au un alt magazin în diagonală cu acest spaţiu, la câteva zeci de metri depărtare, tot pe formatul supermarket.

Spaţiul ocupat anterior de clubul Bellagio este suficient de mare cât să găzduiască atât un supermarket, cât şi un magazin de tip concept store ce măsoară 2.000-2.500 mp şi care are o serie de insule sau de restaurante adiacente.

Pentru Mega Image nu ar fi primul proiect de acest gen. Ba mai mult, olandezo-belgienii au pariat în ultimul an pe dezvoltarea de foodcourt-uri şi chiar pe des­chi­derea unui restaurant în zona Floreasca – Aurel Vlaicu.

Retailerul olandezo-belgian are în România circa 720 de magazine, dintre care 50 au fost deschise în prima parte din 2019. Anul trecut compania a obţinut afaceri de 5,7 mld. lei, plus 17%. De altfel, în fiecare din ultimii ani cifra de afaceri a Mega Image a avut creştere de două cifre.