ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, între 30 octombrie și 3 noiembrie, cea mai importantă serie expozițională a toamnei: INDAGRA, INDAGRA FOOD & CARNEXPO, PACK SHOW și EXPO DRINK. Cele patru evenimente s-au bucurat de prezența a peste 60.000 de vizitatori.

Timp de cinci zile, ROMEXPO a fost platforma care a reunit întregul spectru de furnizori ai industriei agricole, alimentare, de ambalaje și băuturi, 950 de companii, din 25 de țări, expunându-și cele mai noi produse, soluții și servicii pe o suprafață de 54.500 mp.

INDAGRA și INDAGRA FOOD & CARNEXPO s-au desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Cele mai importante companii din sectorul agricol au fost prezente la INDAGRA 2019

INDAGRA a reprezentat și la ediția de anul acesta cadrul ideal pentru prezentarea proiectelor care aduc plus valoare agriculturii din România și impulsionează dezvoltarea relațiilor comerciale.

Cea mai importantă manifestare cu profil agricol din țară a reunit peste 540 de companii pe o o suprafață expozițională de 33.800 mp.

Evenimentul a înregistrat un grad de internaționalizare de 31%, la ROMEXPO fiind prezente 25 de ţări cu tradiţie în domeniul agricol, exportul şi importul de produse şi echipamente performante: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Mai mult decât atât, INDAGRA 2019 a beneficiat de participarea oficială internaţională și de grup a țărilor: Franța, Grecia, Italia, Turcia și Ungaria.

În cadrul evenimentului, producătorii şi distribuitorii din domeniu au prezentat produse şi echipamente moderne, în scopul de a crește performanţele și profitul în cultura legumelor, fructelor şi seminţelor, creşterea animalelor, viticultură şi vinificaţie.

De asemenea, specialiștii în agricultură au beneficiat de oferte speciale la mașinile și utilajele care asigură o mai mare flexibilitate şi o creştere rapidă a productivităţii.

Expozanții și-au prezentat produsele în cadrul a trei saloane tematice: Salonul de Agricultură, Salonul de Zootehnie și Salonul Utilajelor Agricole. În plus, pe platformele exterioare a fost organizată și o zonă dedicată produselor tradiționale românești unde vizitatorii s-au bucurat de obiceiurile și tradițiile culinare din toate zonele geografice ale României.

ROMEXPO a organizat prima ediție a Conferinței INDAGRA –  Ferma de familie, creatoare de valoare adăugată în România, eveniment care a adus în dezbaterea publică importanța IMM-urilor pentru domeniul agricol. Aceasta s-a desfășurat în două paneluri: „Alocările financiare atrase de IMM-uri agroalimentare” și „Tendințe și oportunități de vânzare în industria agroalimentară” și a reunit antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători și importatori din domeniul agricol, studenți la facultăți cu profil agricol și agroalimentar.

Programul activităților conexe a fost unul complex și de interes atât  pentru vizitatorii specialiști, cât și pentru publicul larg. Cei prezenți au primit informații utile despre dezvoltarea agriculturii din România prin prisma inovațiilor, promovarea produselor românești pe piața internă și externă, precum și sfaturi în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.