Haideți să spunem așa: Când Apocalipsa va cădea peste România, cel mai probabil că băieții de la City Grill vor sta undeva la plajă, sorbind relaxați din câte un Cuba Libre.

Dar înainte de a vedea cum reușesc ei să evite Apocalipsa, haideți mai întâi să vedem cum arată acest sfârșit al lumii pentru plaiul nostru mioritic.

Unul dintre factorii care anunță această Apocalipsă este scăderea demografică. Se nasc din ce în ce mai puțini copii, mor din ce în ce mai mulți oameni. Doar în prima lună a acestui an, România a pierdut 13.704 locuitori, echivalentul a patru comune medii. Dacă păstrăm statistica pentru tot restul anului, la finalul lunii decembrie putem spune că din România s-au evaporat 48 de comune, sau, mai simplu, e ca și cum ne-am trezi într-o dimineață și, uitându-ne pe hartă, observăm că în locul Sibiului ne-a rămas un loc gol.

Un alt motiv care ne aduce cu un pas mai aproape de Apocalipsă îl reprezintă dispariția școlilor profesionale. În 2003, ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, a decis desființarea acestui tip de învățământ.

Așa că, tinerii care în mod normal ar fi luat calea unei școli profesionale, după desființarea acestora, au ales să ia calea Vestului, în căutarea de munci necalificate.

Ceea ce ne duce către al treilea factor declanșator al Apocalipsei, și anume emigrația.

În cel mai recent raport al O.N.U., România ocupă locul 2 în lume într-un top al migrației, imediat după Siria, țară care se află de mai mulți ani în război civil, deci ai cărei cetățeni aleg pur și simplu să fugă din bătaia gloanțelor.

Aproximativ 3.4 milioane de români locuiesc astăzi în străinătate, ceea ce reprezintă 17% din întreaga populație a României.

Această realitate dă bătăi mari de cap recrutorilor din țară. Îi vedeți în interviuri TV, îi vedeți în presa scrisă și îi vedeți pe site-urile speciale de angajări, unde anunțul privind un post disponibil este actualizat și reactualizat.

9 din 10 companii găsesc foarte greu oameni valoroși. Specialiștii ne spun că, indiferent de domeniu, mai toate companiile fac angajări în acest moment. Iar angajații nu mai sunt interesați doar de capitolul financiar, ci caută de asemenea un mediu de lucru plăcut, precum și posibilități de creștere profesională.

Așadar, cred că ați înțeles deja de ce spuneam că, în România, Apocalipsa e mai aproape decât prin alte părți. Acum, haideți să vedem ce au făcut cei de la City Grill astfel încât, în momentul în care universul majorității angajatorilor va fi plin de nori negri și furtună, al lor va fi plin de căldură. Și când zic plin, mă refer la cu totul alt gen de căldură decât cel pe care-l bagă iarna Radet în apartamentele bucureștenilor.

Într-o perioadă în care pe piața muncii este o atât de mare secetă, boardul City Grill a luat decizia să-și formeze proprii specialiști.

26 de cursanți cu specializarea Bucătar și alți 21 cu specializarea Ospătar au trecut în această lună cu brio examenul final al Academiei City Grill. Proaspeții absolvenți reprezintă prima serie de specialiști formați in the house de City Grill, brand care ocupă a treia poziție în topul operatorilor de restaurante din România. Pe primele două poziții se situează McDonald’s și KFC, dar brandul condus de Daniel Mischie este primul cu capital 100% românesc.

Cursanții  Academiei au ocazia de a face practică în toate restaurantele grupului, experimentând astfel mai multe bucătării, precum cea românească contemporană în locațiile City Grill, cea tradițională cu diverse influențe balcanice și orientale în Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Hanu’ Berarilor, cea mediteraneană în Pescăruș, și cea italiană în Trattoria Buongiorno.

Legitimitatea cursurilor face ca diplomele eliberate după absolvirea Academiei City Grill să fie recunoscute atât intern cât și internațional, iar succesul acestora face ca, începând cu următoarea ediție, să se înființeze și serii pentru specializările Barman și Hostess, alte două meserii foarte căutate pe piață.

Programa prevede 240 de ore de teorie și alte 480 de practică, cursurile putând fi urmate de orice absolvent a minim 10 clase.

Așadar, iată un angajator care, atunci când sistemul nu îi oferă ce are nevoie, pur și simplu schimbă sistemul.

Va rămâne City Grill un caz izolat, sau va reprezenta începutul unui nou trend, rămâne de văzut.

Până atunci, vă mulțumim pentru vizionare și nu uitați, dacă ați aflat ceva nou și util, dați un share și subscribe, pentru a nu rata următoarele clipuri. Până data viitoare, urmăriți numai ospitalitate cu personalitate.